Programma juni 2024

Hieronder vind je het volledige programma voor de maand juni.

schrijf je in balans

5 juni 9.30 - 12.00 uur (fysiek)

“Schrijven is uitvinden wat er in je leeft” – Rutger Kopland

De workshop ‘Schrijf je in Balans’ geeft je de mogelijkheid om echt even volledig uit je dagelijkse routine te komen en je op een andere manier tegen je huidige situatie aan te laten kijken. Aan de hand van speelse en inspirerende schrijfoefeningen onderzoek je wat er in je werk- of levenssituatie speelt. De oefeningen helpen je gedachten, gevoelens en verlangens onder woorden te brengen en zo hoofd, hart en handen bij elkaar te brengen. Door intuïtief (of flow) te schrijven word je verrast door je eigen inzichten, antwoorden en wijsheid. Hoe leuk!

Wat brengt deze workshop jou?

  • Begeleid (kennis maken met) flow- of intuïtief schrijven
  • Inzicht, ordening, duidelijkheid en bewustwording van je huidige situatie
  • Ideeën voor (nieuwe) stappen
  • Inspiratie om na deze workshop zelf bezig te kunnen gaan met flowschrijven

Ps. Het is niet nodig om je vooraf voor te bereiden en je hoeft geen enkele ervaring met schrijven te hebben.

Locatie
Gebouw Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)
Tilburg

Babette Gerrits

Babette Gerrits is  al jaren geboeid door alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling. Vanuit diverse rollen heeft zij daar in haar loopbaan vorm aan mogen geven en sinds enkele jaren doet zij dat met veel plezier en lol als coach zowel voor teams als individuen (bij voorkeur wandelend in de bossen van Oisterwijk).

Sinds enkelen jaren is creatief en reflectief schrijven het middel dat zij veel inzet in deze coaching en geeft zij gericht flowschrijf-workshops gericht op diverse onderwerpen.

Het is heerlijk een paar uur samen te vertragen met jullie! Ik kijk ernaar uit.

Kleur je kwaliteiten

24 juni 14.00 - 16.30 uur (fysiek)

Ontdek jouw X-factor en geef er kleur aan.

De invloed van kleur is onvoorstelbaar groot en je kunt deze invloed inzetten om jouw persoonlijke kracht te versterken. Hoe? Dat leer je in deze inspirerende kleurrijke workshop. Via een korte zelfanalyse ontdek je wanneer je in je element bent en welke persoonlijke waarde voor jou belangrijk is. De optelsom van deze twee inzichten, zorgen samen voor jouw persoonlijke kracht: Je X-factor.

Tijdens de workshop geven we letterlijk kleur aan deze kracht, zodat je de sessie verlaat met inzichten over jouw kracht, jouw persoonlijke krachtkleur en hoe je deze in kunt zetten.

Locatie
Dorpshuis ’t Klooster
Bavel

Merianka Melissen

Merianka Melissen is beïnvloedingsdeskundige en trainer. Ze was jarenlang eigenaar en leidinggevende binnen een snelgroeiend ICTbedrijf. Sinds de verkoop 8 jaar geleden, werkt ze als (team)trainer op het gebied van invloed, communicatie en persoonlijk leiderschap.

kracht door creatie: Jouw persoonlijke inspiratie collage

24 juni 14.00 - 16.30 uur (fysiek)

Een creatief moment voor jezelf, waarbij je uit je hoofd en in je gevoel komt! Dat biedt deze workshop waarin je een persoonlijke inspiratie collage maakt. Deze laat precies zien waar jouw hart sneller van gaat kloppen, in je werk en/of je privé leven.

Programma
Met afbeelding en teksten uit tijdschriften maak je, na een motiverende inleiding, jouw collage. Wat komt daarop te staan? Jij bepaalt! Wat jou energie geeft, inspireert, waar je naar verlangt…het is niet te bedenken, je wordt echt uitgenodigd om je gevoel te volgen. Het maken zelf is een leuke bezigheid; je gaat knippen, scheuren en plakken totdat het beeld naar je zin is. Je kunt er ook bij tekenen of schrijven; er is alle vrijheid om je creativiteit te volgen. Daarbij geldt: het gaat niet om ‘mooi’ maar om dat wat klopt voor jou.

Resultaat
Een persoonlijke collage die je als een richtingwijzer kunt zien. Waar wil je meer of juist minder van in je werk en/of privéleven? Aan de hand van het ontstane beeld kun je een voornemen voor jezelf formuleren. Behalve dat, gun je jezelf hiermee creatieve me-time. Je gaat naar huis met een visuele herinnering van je verlangens, zodat je onbewust aangezet kunt worden tot daarbij horende acties. Sowieso heb je een mooie collage om naar te kijken!

Locatie
Gebouw Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)
Tilburg

Neeltje Scheepers

Neeltje Scheepers brengt als kunstzinnig coach mensen in contact met hun gevoel, met dat deel waar antwoorden zijn die het hoofd niet altijd kan bedenken. Zij zet kunstzinnige technieken in als een middel voor zelfkennis, persoonlijke groei en voor ontspanning. Zij werkt veelal 1 op 1 en geeft ook creatieve en kunstzinnige groepsworkshops. Daarnaast werkt zij als communicatieadviseur.

Theaterlezing Het grootste cadeau

25 juni 19.30 - 21.00 uur (fysiek)

‘Goed voor jezelf zorgen is Het Grootste Cadeau dat je anderen kunt geven’ is waar deze theaterlezing over gaat.

Charlotte neemt je mee in de wereld van lichaamsbewustwording en zelfliefde. Het herkennen van je lichaamssignalen, je gevoelens, en er zorgvuldig mee om gaan, biedt richting, zelfwaardering, gemoedsrust en veerkracht. Zij doet dit door persoonlijke ervaringen te delen die hilarisch zijn door hun herkenbaarheid en die raken. Daarnaast deelt zij inzichten uit haar vak, zodat je met praktische handvatten naar huis gaat om niet meer hard te zijn, maar hart te hebben voor jezelf.

Zij wordt hierbij begeleid op de vleugel door haar partner, Frank van Heteren, die met zijn muziek harten opent en die een prachtig slotnummer ten gehore brengt, wat de belevenis van deze voorstelling tot een onvergetelijke maakt.

Locatie
Natuurmuseum
Tilburg

Charlotte van der Pluijm

Charlotte is een lichaamsgericht coach/therapeut.Lang geleden was zij als fysiotherapeut heel gefrustreerd dat zij mensen vaak hooguit tijdelijk kon helpen en ging op zoek naar verdieping in haar vak. Inmiddels heeft zij twintig jaar trainingen achter de rug in zelfreflectie, lichaamsbewustwording en zelfliefde.

Zelfbewustzijn in je werk: in je kracht gaan staan

26 juni 9.30 - 12.00 uur (fysiek)

Binnen de zorg hebben we aandacht voor het feit dat we nog meer mogen bewegen van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Maar zorg jij ook dat je voldoende voor jezelf zorgt? Zorgen dat de ander het goed heeft of zorgen dat je werk er goed uitziet kan immers pas als je eerst voor jezelf zorgt! Zorgen voor jezelf begint met bewustzijn vanuit welke patronen je reageert en handelt. Als je vervolgens meer voor jezelf kunt gaan zorgen, kun je in je kracht gaan staan.

In deze workshop gaan we bewustzijn creëren in:
– Hoe ga jij mee in de stemming en sfeer van de ander? Hoe laat jij je beïnvloeden door beslissingen of opmerkingen van de ander in je werk?
– Welke emoties ervaar je in je werk naar aanleiding van wat er om je heen gebeurt? Hoe ga je daarmee om als je daar last van hebt? Wijs je naar de ander of ga je op onderzoek uit waarom jij dat voelt? Hoe ga je om met je gevoel dat je iets als onrechtvaardig beschouwt?
– Wat neem jij op je schouders? Waar voel jij je overal verantwoordelijk voor? Is dat wel terecht? Hoe kun je zaken ‘loslaten’.

Aan het eind van de workshop heb je bewustzijn gekregen hoe jouw patronen in het werk zijn en heb je inzicht, als je last hebt van bepaalde patronen, hoe je deze kunt veranderen. Je gaat steviger in je schoenen staan en kunt meer vanuit je kracht werken.

Locatie
Wijkcentrum ’t Slot
Eindhoven     

Gitthy Thielen

Haar  hele werkleven werkt Gitthy Thielen in de zorg en heeft hierin haar eigen proces gehad van ‘pleaser’ en ‘aanpasser’ naar ‘in haar eigen kracht gaan staan’ en kiezen voor de dingen die ze echt graag wil. Momenteel is ze teamcoach in een zorgorganisatie en geef daarnaast trainingen en coaching aan met name zorgmedewerkers via haar eigen bedrijf. Ze is energetisch therapeut/coach en gespecialiseerd in hooggevoeligheid.

Geef jezelf een loopbaancoach cadeau!

Werk je in zorg en welzijn? Heb je vragen over je loopbaan over je doorgroeimogelijkheden, werkplezier of werk-privébalans? Wil je weten wat je daarvoor nodig hebt? Schakel dan een gratis (loopbaan)coach in van Sterk in je werk. Bekijk de website voor meer informatie: https://www.sterkinjewerk.nl/