Programma februari 2023

Hieronder vind je het volledige programma voor de maand februari.

de hoogste tijd

2 februari 15.00 - 16.30 (online)

Je bent druk, zorgt goed voor anderen, maar wanneer gun je jezelf ook een momentje tijd? Nu is het de hoogste tijd voor jou! We hebben niet de superkracht om méér tijd te maken, maar we kunnen wel vertragen. Deze middag komen onderwerpen als veerkracht en vitaliteit voorbij, én we laten het je ervaren. We tonen films en muziek en geven je stof tot nadenken mee.

Ga rustig zitten, geniet van alles wat voorbijkomt en ervaar tijdmakers. Na de sessie ben je gegarandeerd meer ontspannen dan ervoor. Beloofd!

  • 90 minuten
  • Het verhaal achter tijdmakers
  • Verdieping & informatie over onze aanpak
  • Films, muziek en stof tot nadenken
  • Oefeningen & inzichten

Teun van den Elzen

op adem komen

9 februari 11.00 - 12.00 uur (fysiek)

We maken samen even tijd om op ADEM te komen. Zeker als je in de zorg werkt dan vergeet je dat nog wel eens.

In deze bijzondere sessie geven we je uitleg en maken we tijd voor reflectie: hoe werkt dat bij mij? Wanneer merk ik dat mijn hoofd vol zit? Bij binnenkomst krijg je gelijk een opdracht om je hoofd wat rustiger te maken… En onze zangeres en pianist geven eigen voorbeelden van spanning en buiten adem zijn én geven hun eigen foefjes hoe zij op adem komen (ademoefening). Door middel van muziek voel je écht spanning en ontspanning. We sluiten de workshop niet af zonder dat je je eigen stappenplan hebt gemaakt om op adem te komen en te blijven.

Geniet en laat je verrassen!

En na afloop is er ruimte voor een kopje soep om na te praten.

Locatie:
Wijkcentrum Heyhoef
Tilburg

Willem Suilen, Verie Thijssen en Teun van den Elzen

creatief moodboard maken

10 februari 14.00 - 16.00 uur (fysiek)

Een moodboard laat je zien wat je verlangens, dromen en wensen zijn. Na een korte schrijfoefening als starter maak je met plaatjes uit tijdschriften een moodboard dat uniek is voor jou. Het laat duidelijk zien waar je aandacht naartoe mag gaan om in balans te blijven. Welk stapje kun je al concreet zetten? Het moodboard nodigt uit om dit te gaan doen. En zakt het voornemen weer weg, dan hoef je er maar naar te kijken om te zien wat belangrijk voor je is. Het is daarom waardevol om je moodboard een mooie plek in huis te geven. Zo kan het je nog lang blijven inspireren.

Ben je benieuwd wat je moodboard jou te vertellen heeft? Ontdek het in deze ontspannende doe-workshop die verrassende inzichten kan geven.

Locatie
Dorpshuis ’t Klooster
Bavel

Neeltje Scheepers

Werk en mantelzorg combineren

14 febuari 14.00 - 15.30 uur (ONLINE)

Combineer je een baan met de zorg voor een naaste die ziek is of een beperking heeft? Dan ben je niet de enige. In Nederland is 1 op de 4 mensen werkende mantelzorger. Hoe zorg je voor een goed evenwicht tussen zorg, werk en privé?

Tijdens dit online webinar gaan we in gesprek over hoe je de regie houdt, grenzen stelt en hoe je zorgt voor meer energie. Dit doen we aan de hand van leuke opdrachten en oefeningen. Je krijgt concrete handvatten en tips en je hoort verhalen van anderen die in dezelfde situatie zitten.
Een goede mantelzorg- en werkbalans hangt af van verschillende factoren. Van invloed is je werksituatie, je mantelzorgsituatie en jezelf. In de workshop komen die invloeden aan bod.

Aan de orde komt onder andere:
– Wat bespreek je met collega’s en leidinggevende?
– Hoe krijg en hou je de regie?
– Hoe zorg je voor meer energie?
– Grenzen stellen, hoe ga je ermee om?

Katja Keuning

superzorg(st)er voor jezelf

16 februari 13.00 - 16.00 uur (fysiek)

Juist omdat jij zo veel voor anderen zorgt, is het ook

belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt!

In deze workshop leer je op een andere manier naar jezelf en
naar het inzetten van jouw sterke punten (kwaliteiten waar
je energie van krijgt) te kijken.

Hierdoor kun je sneller & lichter veranderen, dan wanneer
we zouden kijken naar wat er niet goed gaat en hoe dit komt.
Laat onze ervaren coaches je meenemen in deze workshop
waar je gegarandeerd krachtiger uitkomt!

Locatie
Wijkcentrum ’t Slot
Eindhoven

Nicole Vening

Geef jezelf een loopbaancoach cadeau!

Werk je in zorg en welzijn? Heb je vragen over je loopbaan over je doorgroeimogelijkheden, werkplezier of werk-privébalans? Wil je weten wat je daarvoor nodig hebt? Schakel dan een gratis (loopbaan)coach in van Sterk in je werk. Bekijk de website voor meer informatie: https://www.sterkinjewerk.nl/